O MENI

Svojo poklicno pot sem začel v Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, kjer sem končal 3-letno poklicno izobraževanje v programu kuhar, zaključil sem ga z odličnim uspehom in v istem letu uspel narediti 13 diferencialnih izpitov, da sem lahko nadaljeval šolanje s vpisom v 3. letnik poklicne usmeritve gostinski tehnik (takrat še namreč ni bilo možnosti vpisa v program 3+2 ). Uspešno sem zaključil šolanje in prejel plaketo GT za odličnost.

Šolanje sem nato nadaljeval na Višji strokovni šoli za komercialiste Academia d.o.o v Mariboru in vzporedno na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor. Obe višji strokovni šoli sem zaključil z odliko, na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor sem prejel tudi plaketo GT za odličnost.

Med tem časom sem s študentskim delom z izvedbo degustacij in kuharskih delavnic pod okriljem Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota, podjetja Mlinotest vso svoje znanje prenašal tudi naprej med udeležence in začel svojo poslovno pot.

V okviru študija na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor sem se s kolegico udeležil tudi mednarodnega tekmovanja združenja EURHODIP (vodilnih evropskih hotelskih šol), kjer sva s svojim projektnim delom osvojila zlato kolajno na področju turizma. Zatem sem začel sodelovati tudi s podjetjem MBI (zastopnik profesionalne gostinske opreme Zanussi, Electrolux, Molteni), postal sem član Electroluxove profesionalne kuharske akademije in član Društva kuharjev Slovenije.

Svoje šolanje sem nadaljeval na Fakulteti za komercialne in poslovne vede Celje, kjer sem diplomiral z odliko. V mesecu maju 2014 pa sem končal magisterski študij s polnim nazivom magister turizma. V tem času sodelujem tudi s podjetji na področju umetniškega uprizarjanja (imitacije znanih osebnosti), ki ga združujem s samim kuhanjem (12media d.o.o., Radio Center in drugi).

Leta 2007 sem tako ustanovil svoje podjetje s polnim nazivom: LIVE CHEF, Jakob Polajžer s.p., promocija blagovnih znamk, v letu 2008 pa sem podjetje preoblikoval v KUHAR JAKA d.o.o., umetniško uprizarjanje, catering, storitve in trgovina, kar priča o uspešnosti načina mojega dela ter vestnosti in strokovnosti le-tega. To so prepoznala tudi podjetja, s katerimi sodelujem (Mercator, Mlinotest, Bolton Adriatic, Storck, Perutnina Ptuj, Electrolux professional, Engrotuš, Partner,..).

V letu 2012 so me povabili k sodelovanju pri podjetju Showtec s snemanjem kuharske oddaje Krožnik okusov, kjer sedaj poteka že 3 sezona. Do sedaj sem posnel preko 300 kuharskih oddaje in izdal tudi svojo prvo kuharsko knjigo, kjer je osnovno vodilo priprava tradicionalnih in domačih jedi v samo 30 minutah.

V letih 2012 – 2015 posneli celo serijo kuharskih oddaj ¨Jaka namaka¨, ki predstavljajo ljudi, ki so bili del uspešne kuharske zgodbe na NET TV in so tudi priznani strokovnjaki v slovenskem prostoru. Oddaje si lahko ogledate na spodnji povezvavi.Sedaj pa pripravljam serijo kuharskih oddaj preko FB kanala in youtub kanala, tako da vas vabim k ogledu. Kuhali bomo sezonsko. Prav tako se bomo dotaknili dietne priprave hrane ter mnogo več. Sledite mi na socialnih omrejih in pridobite obilo znanja in skupaj z mano kuhajte in se sproščajte.

Vaš kuhar, kuhar Jaka.