Low carb tortica
Odlična sladica, ki jo pripravimo polpolnoma brez sladkorja in moke. Ne verjamete? Poskusite sami…
Obroki Čas priprave
4tortice 10minut
Čas kuhanja Passive Time
30minut 2uri
Obroki Čas priprave
4tortice 10minut
Čas kuhanja Passive Time
30minut 2uri
Sestavine
Za biskvite potrebujemo:
Vanilijeva krema:
Jogurtova krema
Za dekoracijo sladice
Instructions
Priprava biskvita
  1. Za testo najprej ločimo rumenjake in beljake, iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo stopljeno maslo in Sukrin ter jih penasto umešamo, dodamo k trdemu snegu skupaj z mletimi lešniki in mandeljni, počasi umešamo in dodamo kanček soli.
  2. V tortni model damo papir za peko in maso vlijemo v model. Pred peko model potresemo, da se masa enakomerno porazdeli. Pečemo v pečici pri 180°C približno 20 minut.
  3. Vzamemo iz pečice ter ohladimo in izrežemo z modelom manjše tortice ali pripravimo večjo, kar v modelu.
Priprava vanilijeve kreme
  1. Vaniljevo kremo pripravimo iz sladke smetane v katero damo strok vanilje, katerega prerežemo po dolžini in z nožem postrgamo semena. Smetano s strokom vanilje in smeni vremo dobrih 5 minut. Med tem časom namočimo želatino v hladno vodo.
  2. Posebej umešamo rumenjake s Sukrinom Melis , iz smetane odstranimo strok vanilje in prilijemo rumenjakom ter hitro mešamo.
  3. To zmes sedaj vlijemo nazaj v kozico in pristavimo na štedilnik, mešamo do vretja, nato kremo odstranimo in ohladimo.
  4. Ohlajeni vaniljevi kremi dodamo del dobro premešanega Mascarpona, stepeno sladko smetano in želatino ter dobro premešamo. Postavimo na hladno za pol ure.
Jogurtova krema
  1. Najprej namočimo želatino v hladno vodo. Ko se zmehča jo malo pogrejemo, da se stopi. V skledo damo grški jogurt, dodamo mu stepeno sladko smetano in med rahlim mešanjem še raztopljeno želatino. Umešamo in dodamo kremo na predhodno že ohlajeno vanilijevo kremo.
Dekoracija tortice
  1. Tik pred serviranjem tortico odstranimo iz kalupa. Pomagamo si z vročim nožem, da se krem lepo loči od sten modela. Grobo sesekljamo lešnike in jih potresemo po tortici, po želji jih lahko obrizgamo s stepeno sladko smetano ter dodamo listič melise ali mete. Dodamo tudi par borovnic.
Priprava