Povprašajte nas

NEKAJ SLADKEGA BREZ OH

Velika prednost LCHF prehrane je, da naučimo telo za energijo optimalno izkoriščati maščobe, kar za sodobnega človeka sicer ni značilno. Večina posameznikov jih izkorišča zelo slabo, kar pripelje do debelosti in različnih zdravstvenih problemov. Več imamo v prehrani ogljikovih hidratov, več inzulina se sprošča, posledično pa za energijo kurimo manj maščobe in več se je kopiči v zalogah. Poleg tega zaužiti ogljikovi hidrati zaradi slabe senzitivnosti celic na hormon inzulin prehajajo v maščobe in se kopičijo kot zaloge. Možganom se zdi, da ne dobimo dovolj energije, čeprav po krvi plava ogromno maščob in ogljikovih hidratov oziroma glukoze, zato smo lačni, kljub temu, da jemo kar naprej. Sčasoma se pričnejo pojavljati zdravstvene težave, predvsem bolezni sodobnega časa, kot so presnovni sindrom, problemi s srčno-žilnim sistemom, določene oblike raka, diabetes, demenca in druge. Več informacije najdete na: http://fitkuhinja.si/lchf-prehrana/

Low carb tortica
NATISNI
Odlična sladica, ki jo pripravimo polpolnoma brez sladkorja in moke. Ne verjamete? Poskusite sami...
Obroki Čas priprave
4 tortice 10 minut
Čas kuhanja Passive Time
30 minut 2 uri
Obroki Čas priprave
4 tortice 10 minut
Čas kuhanja Passive Time
30 minut 2 uri
Low carb tortica
NATISNI
Odlična sladica, ki jo pripravimo polpolnoma brez sladkorja in moke. Ne verjamete? Poskusite sami...
Obroki Čas priprave
4 tortice 10 minut
Čas kuhanja Passive Time
30 minut 2 uri
Obroki Čas priprave
4 tortice 10 minut
Čas kuhanja Passive Time
30 minut 2 uri
Sestavine
Za biskvite potrebujemo:
Vanilijeva krema:
Jogurtova krema
Za dekoracijo sladice
Obroki: tortice
Instructions
Priprava biskvita
  1. Za testo najprej ločimo rumenjake in beljake, iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo stopljeno maslo in Sukrin ter jih penasto umešamo, dodamo k trdemu snegu skupaj z mletimi lešniki in mandeljni, počasi umešamo in dodamo kanček soli.
  2. V tortni model damo papir za peko in maso vlijemo v model. Pred peko model potresemo, da se masa enakomerno porazdeli. Pečemo v pečici pri 180°C približno 20 minut.
  3. Vzamemo iz pečice ter ohladimo in izrežemo z modelom manjše tortice ali pripravimo večjo, kar v modelu.
Priprava vanilijeve kreme
  1. Vaniljevo kremo pripravimo iz sladke smetane v katero damo strok vanilje, katerega prerežemo po dolžini in z nožem postrgamo semena. Smetano s strokom vanilje in smeni vremo dobrih 5 minut. Med tem časom namočimo želatino v hladno vodo.
  2. Posebej umešamo rumenjake s Sukrinom Melis , iz smetane odstranimo strok vanilje in prilijemo rumenjakom ter hitro mešamo.
  3. To zmes sedaj vlijemo nazaj v kozico in pristavimo na štedilnik, mešamo do vretja, nato kremo odstranimo in ohladimo.
  4. Ohlajeni vaniljevi kremi dodamo del dobro premešanega Mascarpona, stepeno sladko smetano in želatino ter dobro premešamo. Postavimo na hladno za pol ure.
Jogurtova krema
  1. Najprej namočimo želatino v hladno vodo. Ko se zmehča jo malo pogrejemo, da se stopi. V skledo damo grški jogurt, dodamo mu stepeno sladko smetano in med rahlim mešanjem še raztopljeno želatino. Umešamo in dodamo kremo na predhodno že ohlajeno vanilijevo kremo.
Dekoracija tortice
  1. Tik pred serviranjem tortico odstranimo iz kalupa. Pomagamo si z vročim nožem, da se krem lepo loči od sten modela. Grobo sesekljamo lešnike in jih potresemo po tortici, po želji jih lahko obrizgamo s stepeno sladko smetano ter dodamo listič melise ali mete. Dodamo tudi par borovnic.
Priprava

Delenje recepta

KUHAJTE Z MANO…

Za vas pripravljam odlične kuharsek tečaje s področja LOW CARB prehrane na katerih bomo partični izpostavili prednosti takšnega načina prehranjevanje, ki lahko sploh mladim izjemno izboljša kvaliteto življenja. Starejši pa pomaga pod nadzorom zdravnika tudi velikokrat izgubo kilogramov, zmanjšanje uporabe inzulina ali celo popolno ozdravitev, boljše ožilje in posledično manjša obremenitev za srce.

Kuharski tečaj izvajamo individulano na vašem domu za minimalno 4 osebe. Po želji tudi večjemu števili oseb v namesnkih prosotrih.

Cena na osebo: 69 EUR (vsak udeleženec prejeme recepte)

Tečaj v povprečju traja 4 ure in pripravimo okoli 10 jedi.

PRIJAVA

Semester pflichtmodul wetzlar bw ghostwriter-hilfe.com bw-win 5.

REFERENCE

V okviru poslovanja od leta 2006 – 2016 sem sodeloval z najrazličnejšimi podjetji tako na področju promocije blagovnih znamk kot tudi s podjetji pri katerih sem razvijal svoj talent imitacije znanih osebnosti.

Ta podejtja so:


MLINOTEST (sveže in sušene testenine)


12media (reklmana sporočila, melodije za zvonenje)


RADIO CENTER ( imitacija znanih osebnosti)


PERUTNINA PTUJ (sveži mesni pripravki)


ELECTROLUX PROFESSIONAL MBI (vodja kulinaričnega centra in kuhar promotor)


ZAVODI ZA ZDRVSTVENO VARSTVO IN NIJZ ( projekt kuharskih delavnic Živimo zdravo)


MERCATOR d.d. ( Lumpi kuhar, Mizica pogrni se, Zdravo življenje, Mesnice 2014)


STUDIO MODERNA ( Delimano – promocija blagovne znamke)


ENGROTUŠ d.o.o. ( LBZ Tuš- promocija blagovne znamke)


ANEMA, Brigita Horvat s.p. ( kuharske delavnice zdrave priprave jedi za šole in vrtce)


SHOWTEC d.o.o ( produkcija kuharskih oddaj Krožnik okusov)
______________________________________________________________________________________________

SLKI d.o.o. – GRAND HOTEL ROGAŠKA****Superior
______________________________________________________________________________________________

MAKSIMUM d.o.o.
______________________________________________________________________________________________
FRUCTAL D.O.O.
_____________________________________________________________________________________________________

in drugi…

It was intended for https://essaysheaven.com/ children who had graduated from ctw`s flagship program, sesame street.

Kdo je kuhar Jaka?

Svojo poklicno pot sem začel v Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, kjer sem končal 3-letno poklicno izobraževanje v programu kuhar, zaključil sem ga z odličnim uspehom in v istem letu uspel narediti 13 diferencialnih izpitov, da sem lahko nadaljeval šolanje s vpisom v 3. letnik poklicne usmeritve gostinski tehnik (takrat še namreč ni bilo možnosti vpisa v program 3+2 ). Uspešno sem zaključil šolanje in prejel plaketo GT za odličnost.

Šolanje sem nato nadaljeval na Višji strokovni šoli za komercialiste Academia d.o.o v Mariboru in vzporedno na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor. Obe višji strokovni šoli sem zaključil z odliko, na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor sem prejel tudi plaketo GT za odličnost.

Med tem časom sem s študentskim delom z izvedbo degustacij in kuharskih delavnic pod okriljem Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota, podjetja Mlinotest vso svoje znanje prenašal tudi naprej med udeležence in začel svojo poslovno pot.

V okviru študija na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor sem se s kolegico udeležil tudi mednarodnega tekmovanja združenja EURHODIP (vodilnih evropskih hotelskih šol), kjer sva s svojim projektnim delom osvojila zlato kolajno na področju turizma. Zatem sem začel sodelovati tudi s podjetjem MBI (zastopnik profesionalne gostinske opreme Zanussi, Electrolux, Molteni), postal sem član Electroluxove profesionalne kuharske akademije in član Društva kuharjev Slovenije.

Svoje šolanje sem nadaljeval na Fakulteti za komercialne in poslovne vede Celje, kjer sem diplomiral z odliko. V mesecu maju 2014 pa sem končal magisterski študij s polnim nazivom magister turizma. V tem času sodelujem tudi s podjetji na področju umetniškega uprizarjanja (imitacije znanih osebnosti), ki ga združujem s samim kuhanjem (12media d.o.o., Radio Center in drugi).

Leta 2007 sem tako ustanovil svoje podjetje s polnim nazivom: LIVE CHEF, Jakob Polajžer s.p., promocija blagovnih znamk, v letu 2008 pa sem podjetje preoblikoval v KUHAR JAKA d.o.o., umetniško uprizarjanje, catering, storitve in trgovina, kar priča o uspešnosti načina mojega dela ter vestnosti in strokovnosti le-tega. To so prepoznala tudi podjetja, s katerimi sodelujem (Mercator, Mlinotest, Bolton Adriatic, Storck, Perutnina Ptuj, Electrolux professional, Engrotuš, Partner,..).

 

V letu 2012 so me povabili k sodelovanju pri podjetju Showtec s snemanjem kuharske oddaje Krožnik okusov, kjer sedaj poteka že 3 sezona. Do sedaj sem posnel preko 300 kuharskih oddaje in izdal tudi svojo prvo kuharsko knjigo, kjer je osnovno vodilo priprava tradicionalnih in domačih jedi v samo 30 minutah.

Sedaj smo posneli celo serijo kuharskih oddaj ¨Jaka namaka¨, ki predstavljajo ljudi, ki so bili del uspešne kuharske zgodbe na NET TV in so tudi priznani strokovnjaki v slovenskem prostoru. Oddaje si lahko ogledate na kanalu NET TV – youtube.


Appropriately, the https://justdomyhomework.com/ humor was more mature than what was seen there.